Klim & touw techniek
Klim- & touw techniek bieden de beste boeken- en gidsen, gemaakt door echte professionals, en zonder meer de top in hun reeks. Boeken en gidsen die de wereld al zijn rondgegaan. Kenners als Andreas Kubin & Wolfgang Gullich, Robert Steenmeijer & Steve Long met zijn "handboek voor klimmers" als uitermate goed verkochte exemplaren van klimmers met 10 tallen jaren ervaring in de vele verschillende klimtechnieken.
Om u de juiste klim- & touw technieken aan te leren, is een boek lezen uiteraard niet voldoende. De jarenlange training brengt u tot aan de rand van de klimmers wereld. Bij BIBLIOREK bieden wij verschillende pagina's die de verschillende klimtechnieken voorstellen: Zo is er de Indoor klimtechniek – E.H.B.O techniek – Lawine- & sneeuwtechniek – Navigatie techniek – Rots klimtechniek & Via Feratta techniek.

Techniekgids Alpin-Lehrplan 5 - Rother • 9783763361106
Klimgids Alpin-Lehrplan 5 - Rother Productomschrijving: In de nieuw gepubliceerde Alpine syllabus 5 worden de onderwerpen beveiligingstechnieken en uitrusting voor het klimmen behandeld en worden de basisregels van sportklimmen gepresenteerd. Het correct aanlijnen op klettersteigen, klimregels en eenvoudige reddingstechnieken komen ook aan bod. Zowel beginners als ambitieuze klimmers krijg…
Wat bedoelen we nu met touwtechnieken?
Met Klim- en touwtechnieken bedoelen we, de techniek om uwzelf en uw medeklimmers te beveiligen, met oog op een veilige beklimming. U komt zelf niet beneden of boven daarentegen, als u uw touwen niet uitzoekt, voorbeidt, rangschikt naar dikte en rekking bij een val. Een touw kan op hogere beklimming zowat een paar meters uitrekken, en dan is de vraag of de type beklimming en de locatie dat zouden toelaten. Kies de juiste touwen, en u zult ook een pak comfortabler klimmen.
De nodige grip op rotsen of wanden is van grote toepassing ondanks goeie touwen en randstukken. De juiste klimschoenen voor de juiste klim, en de juiste klimgordel voor de juiste situatie. Van deze dingen vindt u alles in specifieke techniekgidsen voor klimmers en voorklimmers.
Een verzameling van honderden artikelen, die de wereld van de klim & touwtechniek aan u voortselt. Let wel op, deze sporten zijn niet aan deel te nemen zonder enige ervaring of kennis. Gelieve u steeds te informeren bij mensen die u het kunnen aanleren, i.p.v. dat u dat zelf gaat ondervinden zonder ervaring. De gebruikte materialen van vandaag zijn immers heel veel veranderd en veiliger geworden. Met merken zoals Petzl & Edelred Black diamond & Mammut bijvoorbeeld is de klimmerswereld al een pak veiliger geworden.
Veiliheid voor alles!
Veiliheid voor alles!, want de techniek om die te gebruiken, valt nog steeds onder de noemer van kennis en ervaring. Klim & touwtechnieken aanleren is een stuk gemakkelijker met techniekgidsen en de juiste materialen, maar het blijft een iets wat moeilijker gegeven als het erop aan komt om het te doen, dan is het natuurlijk niet van de poes om zich er gewoon op te gooien, zonder kennis en onvoorbereid.
De risico's op korte en lange termijn in de klimmers wereld zelf, al gaat het maar over Boulderen, waar men amper een paar meter van de grond komt, dan nog kunnen ongevallen gebeuren, en lijden tot ongeneeselijke letsels. Alle andere vormen van klimmen, met en zonder touwtechnieken, zijn in geen geval te onderschatten, en is een opleiding zeker waard. Starters in de klimmerswereld, kiezen veelal voor Sport Vlaanderen bijvoorbeeld, van kleins af aan al onder de knie, hoe met touwen en klim accessoires om te gaan. De keuze van de juiste schoeisel, de juiste materialen, want er word zo nogal wat onveilig gerief ook verkocht.
Waar kunnen deze technieken zoal worden gebruikt?
Waar kunnen deze technieken zoal worden gebruikt? De touwtechnieken zijn er met de duizenden, en zijn bedoeld voor onder meer, rotsklimmen, indoor muurklimmen, Slackline en Bigwall. Zo kunt u zich richten op de juiste materialen voor de juiste type klim. U bent bijvoorbeeld niets met een klimgordel voor een indoor klimclub, op een 100 meter hoge rotsklim. enz. Voor de meer gevordereden onder de klimmers zijn zeer stevige hand en arm spieren een absoluute must. Geen enkele klimmer kan u zeggen dat hij klimmer is als hij de nodige kracht mist in zijn handen en armen.
Velen gaan graag klimmen in het buitenland, en dan zijn de mogelijkheden enorm, en tegelijk ook noodzakelijk goed te bekijken waar u zich naartoe begeeft. Locaties zijn soms gekend en beveiligd, en anderen dan weer totaal niet. Waag u niet op rotsen met ankerpunten die daar al jaren vastzitten. Maak indien mogelijk steeds weer uw eigen, en nieuwe ankerpunten. U weet nooit hoe lang of hoe stevig die bestaand zijn, of hoelang ze er al inzitten.